Maarakentaminen Nivalassa käynnistyy syyskuun puolessa välissä

Rakentamista valmistelevat työt ovat Nivalassa täydessä vauhdissa. Maarakentaminen käynnistyy alitustöillä 16.9. Maliskyläntien alkupäästä.

Rakentamista valmisteleviin töihin kuuluvat mm. maastosuunnittelukäynnit, joita on tehty Ahteen, Maliskylän ja Ruuskankylän alueilla. Näillä kylillä rakentamistyöt käynnistyvät syyskuussa.

Nivalaan on jo saapuneet kaapelikelat sekä tienvarsille ilmestyneet kyltit, jotka kertovat valokuiturakentamisen alkamisesta.

Nivalan valokuituhankkeen projektipäällikkö Jouni Vaaralla on tärkeää kerrottavaa liittymän jo tilanneille:
– Valokuituliittymän tilanneita lähestytään pian puhelimitse kiinteistösuunnitteluasioissa: on siis tärkeää vastata myös tuntemattomista numeroista tuleviin soittoihin. Kiinteistökartoituksessa varmistetaan kuidun reitti kiinteistölle. Kiinteistön omistajan on hyvä varautua osoittamaan tontilla sijaitsevat sähkökaapelit esimerkiksi pihavaloille sekä sadevesiputket.

Rakennettaville alueille on mahdollista tilata valokuituliittymä siihen saakka, kunnes maarakentamistyöt käynnistyvät. Jälkiliittyminen koneiden kuljettua ohi on hinnaltaan moninkertaista.

Nivalan kaupungintalolla järjestetään infotilaisuus valokuiturakentamisesta, aikatauluista ja alueista keskiviikkona 25.9. klo 18.30. Tilaisuus on kaikille avoin. Lämpimästi tervetuloa!