Nivalan Kuitu

Nivalan Kuidun valokuituhanke on edennyt suunnitellussa aikataulussa ja ensimmäiset valokuituliittymät kytketään verkkoon tammikuun aikana. Käyttöönotot jatkuvat alkuvuoden ajan siten, että ensimmäisessä vaiheessa otetaan käyttöön syksyn aikana rakennetut noin sata valokuituliittymää.

Käyttöönotot sijoittuvat Nivalan Liikuntakeskuksen ja Pihlajaperän välille, jonka jälkeen käyttöönotetaan Ahteen, Tihunperän ja Keltaperän asiakkaita.

Asiakkaisiin ollaan yhteydessä tekstiviestein/puhelimitse, kun liittymä on käyttöönotettavissa. Vastaathan siis myös tuntemattomista numeroista tuleviin puheluihin. Käyttömukavuuden takaamiseksi ensimetreiltä saakka olemme koonneet käyttöönotto-oppaan uusille valokuidun käyttäjille. Löydät ohjeet täältä.

Kokonaisuudessaan Nivalan valokuituhanke käsittää noin 300-350 rakennettavaa ojakilometriä. Hankkeen lopulliseen laajuuteen vaikuttaa se, miten aktiivisesti nivalaiset tilaavat liittymiä ja miten ajoissa he sen tekevät.

– Meiltä kysytään usein, että milloin pitää tilata. Nyt heti pitää tilata. Joku alue saattaa jäädä kokonaan rakentamatta ellemme saa tilaajatietoa siinä vaiheessa, kun alue on suunniteltavana ja myynnissä. On myös huomioitava, että itse kunkin tilauspäätös vaikuttaa myös naapureiden todennäköisyyteen saada kuitu. Mitä enemmän tilaajia alueelta saamme, sitä kohtuullisemmaksi rakentamiskustannus muodostuu: yhtä ainoaa tilaajaa varten ei ole taloudellisesti mahdollista vetää pitkää matkaa, kuvailee Nivalan Kuidun Olli Jokinen tilannetta.

Rakentamisesta vastaa Netel Oy.

Klikkaa karttaa