Rakentamistilanne

Viikko 11

Maarakentaminen on tällä hetkellä käynnissä Nivalan kirkonkylällä ja työt siellä jatkuvat myös huhtikuussa.  Toukokuussa rakentaminen pääsee kunnolla käyntiin useammalla alueella ja ensimmäisenä vuorossa ovat:

  • Karvoskylä
  • Karvoskylä-Haapaperää
  • Myllykuja-Joenväärä

 

Viikko 10

Uusia kuituyhteyksiä on tällä viikolla kytketty Ahteen ja Pihjalaperän alueilla. Tiedotamme asiakkaillemme tekstiviestillä, kun kuitupäätelaitteen voi käynnistää ja liittymä on valmis käytteenotettavaksi. Yhteensä Nivalassa on pian kytketty lähes 100 liittymää.

Kiinteistösuunnitteluita ja esiasennuksia tehdään tällä hetkellä Haapaperällä, Karvoskylällä ja Kukkopuhdossa.

Viikko 5

Nivalassa ollaan päästy valokuituverkon rakentamisessa siihen pisteeseen, että ensimmäisiä liittymiä on päästy ottamaan käyttöön. Käyttöönotot tapahtuvat nyt Maliskyläntien alusta Pääköntielle saakka. Liittyjät tulevat saamaan lähiaikoina tekstiviestin, kun liittymä on otettavissa käyttöön.

Pääköntieltä Ruuskankylälle rakentaminen on vielä käynnissä. Tällä reitillä rakennetaan lähinnä runkoreittiä, ja pihaosuudet tullaan kaapeloimaan vasta, kun kevät on koittanut touko-kesäkuun vaihteessa.

Rakentaminen jatkuu Ruuskankylän jälkeen Karvoskylällä, jossa liittymämyynti on saatu lähes päätökseen. Karvoskylällä työt käynnistyvät helmikuun aikana, mikäli pakkanen ja lumitilanne pysyvät siedettävinä.

Erkkisjärvellä rakennetaan säävarmaa sähköverkkoa ja kuitua samaan kaivantoon. Työt alkavat Erkkisjärven osalta toukokuussa. Liittymät ovat käyttöönotettavissa aikaisintaan elokuussa.

Liittymämyynti jatkuu edelleen rakentamattomilla alueilla.

 

Viikko 47

Rakentaminen on tällä hetkellä käynnissä Ruuskankylältä kohti Maliskylää.

Aikaisen talven tulon ja maan jäätymisen vuoksi rakentaminen Maliskyläntien varressa Soidintien kohdalla on lopetettu tältä vuodelta.

Keskustassa pienkone tekee runkolinjaa keskustan suuntaan, josta saadaan ensi vuonna asiakkaita verkkoon.

 

Viikko 45

Rakentaminen on tällä hetkellä käynnissä Pääkönperällä kohti Maliskylää. Toinen koneryhmä rakentaa Leppiperältä kohti Ruuskankylää, ja kolmas koneryhmä Piipsanperältä kohti Ruuskankylää.

Keskustassa operoi pienkone, joka tekee runkolinjaa keskustan suuntaan, josta saadaan ensi vuonna asiakkaita verkkoon.