Nivalan Kuidun käyttöönotot etenevät hyvää vauhtia

Valokuituverkon rakennustyöt ovat edenneet Nivalassa hyvää vauhtia ja maanrakentamista on jäljellä enää noin 40 kilometriä, josta yhteisrakentamista Elenian kanssa on noin 20 kilometriä.

Työt ovat edelleen käynnissä keskustassa Ruojantiellä ja siitä erkanevista sivuhaaroista. Yhteisrakentaminen jatkuu Erkkisjärvi-Peräaho alueella, jonka jälkeen koneet siirtyvät Haapaperälle. Lisäksi yksittäisiä talohaaroja rakennetaan edelleen ympäri kuntaa. Nämä kohteet ovat olleet sellaisia, joihin ei isolla koneella ole ollut mahdollista urakoida.

Käyttöönottoja tapahtuu verkossa lähiaikoina paljon, kun teletöitä saadaan tehtyä. Seuraavia käyttöönottoja on luvassa Kydön alueella lähiaikoina. Asiakkaat saavat tekstiviestin kun liittymä on käyttöönotettavissa.

Osassa alueista saattaa näyttää, että kaikki työt ovat tehty valmiiksi saakka, mutta jostain kauempaa saattaa olla vielä hieman työt kesken, joka vaikuttaa liittymän käyttöönottoon. Harmillisen paljon on ollut nyt tilanteita, jossa pieni pätkä jää rakentamatta sijoitusluvista tai muista projekteista johtuen. Näitä kuitenkin edistetään koko ajan, jotta liittymät saataisiin mahdollisimman nopeasti käyttöön.