Nivalan Kuitu päätti käynnistää valokuiturakentamisen

Nivalan Kuidun hallitus päätti viime viikon keskiviikkona pidetyssä kokouksessa käynnistää valokuiturakentamisen: päätös annettiin kaupunginhallituksen tiedoksi tänään. Hankkeen ensimmäiset toteuttamisalueet ovat Sarjanahde, Maliskylä, Erkkilä, Karvoskylä ja Ruuskankylä. Tämän vuoden rakentamisalueille voi tehdä tilauksia siihen saakka, kun rakentamistyö käynnistyy.

Päätöstä puolsi mm. suotuisasti kehittyvä tilauskanta: Nivalaan on tehty noin 500 liittymätilausta yksityistalouksiin. Lisäksi hankkeessa kuidutetaan Nivalan kaupungin kiinteistöjä. Myös Nivalan Vuokrakodit Oy on tehnyt hankkeen kokonaisuuden kannalta merkittävän esisopimuksen taloyhtiöiden kuiduttamisesta.

Nivalan valokuituhankkeen toteuttamisesta vastaa Netel Oy. Valmistelevat työt jatkuvat suunnitelmien mukaisesti ja ovat jo täydessä vauhdissa.  Rakentamistyöt pyritään käynnistämään mahdollisimman pikaisesti.

– Aloituksen täsmentäminen tapahtuu tällä viikolla, tavoittelemme rakentamisen käynnistymistä syyskuun puolivälissä. Nivalan Kuitu määrittelee sen, mistä päin aloitetaan: tämän syksyn aikana saadaan jo kolmasosa koko suunnitellusta verkkohankkeesta rakennettua, kertoo Netelin liiketoimintajohtaja Jukka Kapela.

Hankkeen projektipäällikkönä toimii Netplazan pääsuunnittelija Jouni Vaara, jolla on vuosien kokemus valokuiturakennushankkeista useissa kunnissa.

Nyt on viimeinen hetki
tilata rakentamisalueille

Ennen rakentamisen käynnistymistä alustava verkkosuunnitelma päivitetään vastaamaan liittymäaktiivisuutta: verkkosuunnitelmaan tehdään muutoksia sen osalta, mistä liittymätilauksia on saatu. Kaikkiin jo tilauksen tehneisiin tullaan olemaan yhteydessä käynnistyvillä alueilla.

Tilauksen tehneisiin kiinteistöihin tehdään parhaillaan materiaalihankintoja sekä luvituksia teiden varressa työskentelyyn. Pian käynnistyvät myös kiinteistökartoitukset, joissa määritellään kiinteistöön tulevan kuidun reitti.

Myyntiä suunnataan nyt tämän syksyn rakentamisalueille kaikkien asukkaiden tavoittamiseksi: parhaillaan käynnissä ovat ensimmäisten rakentamisalueiden makkaranpaistoillat, joissa kuitumyyjiä voi jututtaa henkilökohtaisesti sekä tehdä liittymätilauksen.

– Nyt on viimeistään se aika, kun kaikkien kannattaa tulla yhteiseen hankkeeseen mukaan. Rakentamispäätös kertoo siitä, että Nivalan Kuitu on paikallisena toimijana sitoutunut oman toimintaympäristön kehittämiseen, tytäryhtiön tekemää päätöstä luonnehtii Nivalan Vesihuolto Oy:n toimitusjohtaja Olli Jokinen.

Nivalan Täyskuitu-myyjiä on mahdollista pyytää maksuttomalle kiinteistökäynnille keskustelemaan valokuidun hankkimisesta ja sen tuomista hyödyistä. Reaaliaikainen tilauskanta on nähtävissä osoitteessa https://portaali.netplaza.fi/nivala-tilaukset.php

Nivalan Kuidulle on myönnetty lähes miljoona euroa valtiontukea valokuiturakentamiseen. Lisäksi kaupunki on sitoutunut samansuuruisen kuntaosuuden maksamiseen. Valokuituhankkeen luomalla tietoliikenneinfralla nähdään suuri merkitys alueen kehityskykyyn ja vetovoimaan.

Lisätietoja hankkeesta antavat:
Toimitusjohtaja Olli Jokinen, Nivalan Kuitu Oy, 044 745 0933
Liiketoiminnan kehitysjohtaja Hanne Nivala, Netplaza Oy, 044 4457 610

Urakoitsija:
Netel Oy, Liiketoimintajohtaja Jukka Kapela, 050 5066 757
Projektipäällikkö Mika Tammiruusu, 050 357 2421

Täyskuitu-myynti ja maksuttomat kiinteistökäynnit:
Helinä Koskela, 050 5681 449, helina.koskela@netplaza.fi
Heikki Kumpula, 050 470 8933, heikki.kumpula@netplaza.fi