Uudessa valokuituliittymässä on riittänyt nopeutta kaikkiin kodin toimintoihin

Nivalan Kuidun ensimmäiset valokuituliittymät saatiin kytkettyä verkkoon vuoden vaihteessa, ja Pihlajaperällä asuva Jarmo Pihlajaniemi on yksi heistä, joilla uusi liittymä on ollut käytössä pian jo muutaman kuukauden ajan.

Päätelaitteen käynnistäminen ja liittymän yhdistäminen kodin laitteisiin onnistui Pihlajaniemen mukaan helposti ilman minkäänlaisia ongelmia. Myös itse liittymä on toiminut alusta lähtien moitteettomasti.

Pihlajaniemen aikaisempi nettiyhteys oli sen verran hidas, että muutos vanhan ja uuden liittymän nopeuden välillä on ollut huomattava. Maatalousyritystä varten hankittuja valvontakameroita ei ollut pystytty käyttämään lainkaan hitaan nettiyhteyden vuoksi, mutta valokuituliittymän myötä kamerat alkoivat toimimaan saman tien ja niiden avulla navetan tapahtumia on voitu seurata jopa ulkomailta asti.

Uuden valokuituliittymän hyvänä puolena on ollut Pihlajaniemen mukaan se, että uusi nopea yhteys mahdollistaa useiden eri kodin laitteiden liittämisen nettiin yhtä aikaa.

Aikaisemmin piti miettiä, että uskaltaako ottaa jotain laitetta, että toimiiko se. Nyt uskaltaa. TV varmaankin muutetaan vielä Smart TV:ksi niin saadaan koko hyöty siitä kuidusta, kertoo Pihlajaniemi ja jatkaa:

Kyllä kaikki tiedostojen lataamiset ja muut on nyt niks naks. Ne tullee heti. Ei tartte ootella mittään.

Sen lisäksi että Pihlajaniemi osti kuidun itselleen ja isälleen, hän tilasi muutaman myös omistamilleen tonteille. Tontilla valmiina oleva kuitu onkin osoittautunut hyväksi myyntivaltiksi tonttikaupoilla.

– Nyt sitten kun oon tonttia myyny, niin kyllä siinä on ollut ihan merkittävä asia, että on kuitu valmiina, Pihlajaniemi toteaa.

Yhden tontin osalta on syntynyt ostajien osalta jopa kilpailua, ja sitä myötä liittymä on jo maksanut itsensä takaisin.

Uusi valokuituliittymä on Jarmo Pihlajaniemen mukaan toiminut moitteettomasti.